Su Arıtma Sebili

Su, vücudun işleyişi için gerekli olan birçok mineral ve kimyasal içerir. Ancak bu kimyasalların ve minerallerin aşırı tüketimi vücudumuzda pek çok komplikasyon ve hastalığa neden olabilir. Su arıtma cihazları vücuda zarar verebilecek tüm vitaminleri, mikropları, partikülleri ve mineralleri filtreler ve temizler. Pek çok üretici, bu etkide etkili olan temizleyiciler sağlar. Bir su arıtma sebili, sudan kirletici maddeleri, gazları, süspanse edilmiş katı maddelerle istenmeyen kimyasal kaldırmak için kullanılan bir cihazdır. Öncelikli hedefleri, suyu kullanım için yeterince elverişli hale getirmektir. Su dezenfeksiyonu, filtreleme ve saflaştırma genellikle eşanlamlı olarak kullanılır, ancak bunlar aynı değildir. Su arıtma, su dezenfeksiyonunu ve filtrelemeyi kapsar. Bir filtre yalnızca bir filtre tarafından tespit edilebilen parçacıkları kaldırabilirken, bir su arıtma cihazı, bir filtrenin başka türlü bulamayacağı tüm bakteri ve virüsleri belirleyip temizleyebilir. Dezenfeksiyon, saflaştırma sürecine dahildir. Su dezenfeksiyon işlemleri genellikle insan tüketimi için kullanılan su için kullanılırken, su arıtma kimyasal, endüstriyel uygulamalar için kullanılabilir. 

Su Arıtma Sebili Markaları

Bir su sebilinin ve bir arıtıcının mekanizmaları arasında benzerlikler vardır. Kirlenmiş su önce emilir, ardından temiz su dağıtılmadan önce filtre edilir. Kaliteli su, iletkenlik, mikroorganizma konsantrasyonu ve özdirenç gibi bazı seçeneklere bağlıdır. Suyun kalitesini belirlemek için tek başına görsel inceleme yeterli olmaz. Su sebilleri, musluktan ideal içme suyu olmayan konutlarda veya musluk suyunun tadını sevmeyenler için yaygın olarak kullanılmaktadır. Kişisel şişelenmiş su çok fazla plastik atık bıraktığı için su sebilleri tipik olarak çevre dostu bir seçenektir. Su arıtma sebili markaları; Springwater, Rainwater, Sebilio, Tecflo, Aquabir olarak sıralanabilir.

Su Arıtma Sebili Fiyatları

Bir su sebili, adından da anlaşılacağı gibi, su dağıtan bir cihazdır. İçme suyuna kolay erişim sağlamak için kullanılır. Su sebilleri toplumun gerekli bir parçası haline gelmiştir. Bazı su dağıtıcıları, değiştirilebilir bir şişeden temiz, filtrelenmiş su sağlar. Diğer su dağıtıcıları suyu doğrudan belediye su hattından sağlar. Bazı dağıtıcılar suyu filtreleme, su ısıtma veya soğutma suyu gibi işlevleri yerine getirir. Bir su sebili birçok durumda faydalı olabilir. Bazı ofisler, müşterilere ve çalışanlara uzun mola vermek veya mağazaya gitmek zorunda kalmadan suya kolay erişim sağladığı için bir su sebili kullanmayı tercih ediyor. Su arıtma sebili fiyatları kullanıma göre 2.000 TL ile 30.000 TL değişir.